Blog Idei design interior apartamente Cum să creezi designul interior perfect pentru apartamentul tău

Cum să creezi designul interior perfect pentru apartamentul tău

Internetul oferă o sursă nesfârșită de idei de design și de amenajare, însă toate aceste idei trebuie personalizate în funcție de spațiul disponibil și de nevoile fiecărui client. Atunci când este proiectat designul apartamentului, este important să știi ce elemente funcționează cel mai bine împreună și care dintre acestea vor avea cel mai mare impact asupra interiorului apartamentului tău. Fie că alegi să realizezi singur întregul design sau fie că alegi să colaborezi cu o echipă de design interior pentru apartamente, va trebui să ții cont de câteva sfaturi.

Urmează trendurile de design interior

Așa cum am menționat anterior, poți căuta pe internet diferite surse de inspirație pentru amenajare și alege stilul care se potrivește cel mai bine personalității tale, dar și spațiului tău disponibil. Un design interior clasic pentru apartamente va aduce o notă de rafinament și de lux întregii locuințe, pe când un design de interior modern va fi extrem de practic, dar și echilibrat vizual. În ceea ce privește apartamentele cu design minimalist acestea se axează în principal pe funcționalitate, simplitatea fiind o a doua caracteristică definitorie a acestui stil. Desigur, mai există și designul mediteranean pentru cei care își doresc o amenajare mai puțin întâlnită sau designul eclectic.

Designul de interior poate amplifica spațiul unui apartament

De la lămpi de masă până la perdele, corpuri de mobilă și accesorii decorative pentru pereți, totul va afecta senzația întregului spațiu și întregul ambient al acestuia. Designul de interior pentru apartamente mici trebuie să ia în considerare alegerea unor piese de mobilier deloc masive, cu picioare decorative care să delimiteze clar podeaua, astfel încât să ofere senzația de spațiu. Totodată, o masă din sticlă sau o oglindă poate amplifica spațiul și oferi senzația de claritate și luminozitate.

Atunci când alegi patul pentru dormitor sunt preferabile paturile cu picioare scurte sau paturile cu ramă din lemn, fără picioare pentru a crea o distanță cât mai mare între acesta și tavan. Un pat înalt poate diviza camera în jumătate reducând și mai mult din spațiul disponibil. Culorile și modelele pentru un design de interior al unui apartament mic trebuie alese cu atenție astfel încât să predomine nuanțele complementare. Aceleași reguli pot fi aplicate și pentru designul de interior pentru studio. În ceea ce privește apartamentele spațioase și mari, aici creativitatea și inventivitatea se pot completa în amenajări fabuloase. Însă, va trebui să nu exagerezi cu combinațiile de culoare.

Designul de interior pentru apartamente cu o cameră

Pentru designurile de interior ale apartamentelor cu o cameră sau designurile pentru studiouri, poți ține cont de sfaturile anterioare sau poți angaja un designer profesionist care să îți realizeze un proiect remarcabil pentru spațiul de care dispui. În ceea ce privește apartamentele cu 2 camere, dacă îți dorești o amenajare practică, designul modern e o alegere ideală. Mobilierul nu este unul voluminos, dar își păstrează calitățile și funcționalitatea, elementele de decor sunt unele subtile ce se îndreaptă ca și design către stilul minimalist, iar întreaga amenajare este una nonconformistă, ce ține cont, în mare parte, doar de dorințele tale.

Cum amenajezi un apartament cu mai multe camere

Designul de interior pentru apartamente cu 3 camere îți oferă posibilități extinse de amenajare. Un design de interior clasic pentru apartament poate fi integrat la fel de bine ca unul modern sau minimalist. Preferințele tale au întâietate, însă, pentru asemenea proiecte ample, îți recomandăm să colaborezi cu un profesionist pentru a-ți realiza un plan bine pus la punct. În ceea ce privește designul interior pentru apartamentele cu 4 camere, limita este doar imaginația și bugetul, desigur. Dacă îți dorești să te încadrezi într-un buget prestabilit, o firmă profesionistă de design te poate ajuta mult mai ușor cu acest aspect, având în vedere că majoritatea se pot ocupa și de achiziția tuturor elementelor necesare pentru amenajare, la prețuri competitive.

Solutii amenajari interioare apartamente de lux

Echipa de specialiștii Nobili Interior Design îți stă la dispoziție cu un portofoliu vast de proiecte pentru apartamente, cu o experiență de peste 10 ani în acest domeniu și cu produse de mobilier calitative ce pot fi considerate o investiție de lungă durată.