Articole Sfaturi Amenajari 10 Piese de Mobilier Esentiale pentru Amenajarea unui Dormitor Modern

10 Piese de Mobilier Esentiale pentru Amenajarea unui Dormitor Modern

Mobilarea întregii locuințe este un proces amplu ce necesită atât cunoștințe în domeniul de design, cât și un simț estetic destul de acut. Va trebuie să știi cum să combini fiecare element cromatic și de design pentru a crea o atmosferă demnă de admirație.

Pentru a-ți veni în ajutor, am creat o listă cu 6 piese de mobilier italian modern pe care trebuie să le ai în vedere atunci când dorești să îți amenajezi dormitorul.

Creează o atmosferă de lux cu un pat italian modern tapițat

Cu un design revoluționar sau minimalist, patul italian modern va deveni elementul central al dormitorului tău. Tapițeria de calitate, din materiale nobile precum stofă, piele sau catifea, îți oferă o posibilitate vastă de a alege dintr-o paletă cromatică diversificată. Astfel, orice idee de contrast cromatic poate deveni realitate. Chiar este recomandat, cel puțin pentru dormitoarele spațioase să optezi pentru juxtapuneri de nuanțe și combinații de tonuri și subtonuri complementare pentru a crea un efect atemporal de lux. În cazul în care dormitorul este unul mai mic, poți alege o singură nuanță principală și câteva subtonuri de culori pe care să le combini într-o coloristică vizuală unitară.

Pat tapitat modern Dama
Dormitoare Moderne Italia

Dulap de tip dressing pentru un dormitor modern

Un dressing modern e practic, elegant și extrem de util în dormitorul oricărei familii. Un astfel de șifonier îți va oferi un spațiu generos pentru toate articolele tale vestimentare, dar și un design extrem de plăcut, ce se va integra eficient în orice idee de amenajare.

Pentru stilul modern, este recomandat să optezi pentru o nuanță deschisă a sifonierului dressing care să fie apropiată de nuanțele celorlalte articole de mobilier din camera de dormit. Însă poți opta și pentru o nuanță contrastantă de negru, dacă aceasta nu afectează percepția asupra spațiului.

Tonurile de negru au tendința să întunece o încăpere, creând percepția de spațiu mult mai mic. O nuanță închisă însă, va crea un contrast de efect, însă va trebui să optezi și pentru alte elemente decorative sau piese de mobilier mai mici, în același ton de culoare, pentru a crea o simetrie cromatică.

Noptierele secretul unei mobilări echilibrate

Noptierele italiene moderne prezintă un design minimalist și excentric, fiind extrem de plăcute vizual. Pentru o amenajare de efect, recomandăm ca patul să fie așezat central, astfel încât să permită o circulație eficientă în întreaga încăpere. În plus, acest tip amplasare sporește confortul și contribuie la crearea unei amenajări echilibrate.

Astfel, vor fi necesare două noptiere moderne, amplasate practic, lângă fiecare latură a patului. Legat de design și cromatică, artizanii italieni au creat o mulțime de colecții din care te poți inspira, însă noi îți recomandăm ca noptierele să urmeze linia de culoare aleasă pentru pat.

Alege o comodă italiană simplă, pentru pat sau una de make-up

Desigur că poți opta pentru toate trei tipurile de comodă, însă vei avea nevoie de mult spațiu în care să le amplasezi. Pentru un dormitor relativ restrâns, o comodă simplă, în nuanțele șifonierului tip dressing ales e mai mult decât suficientă. Poți alege și o comodă pentru pat, însă va trebui să te asiguri că amplasarea acesteia îți va permite, în continuare, accesul facil în diferitele colțuri ale încăperii.

Comoda de make-up este opțională, însă, dacă optezi pentru aceasta, vei obține un dormitor mobilat complet, modern, elegant și extrem de practic.

Website Mobilier de Design Italian

Pe lângă toate acestea, ai putea avea în vedere și amplasarea unuia sau a două fotolii, pentru un plus de confort, amenajarea unui birou, și, eventual, o banchetă pentru dormitor. Mobila modernă italiană îți va transforma camera, oferindu-i un aer contemporan, excentric și de lux. Pentru alte sfaturi privind alegerea mobilierului potrivit locuinței tale, poți completa formularul de contact, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp, pentru a-ți oferi toate informațiile necesare.