Articole Sfaturi Amenajari Lustra LED Moderna - Beneficiile unui Corp de Iluminat Performant

Lustra LED Moderna - Beneficiile unui Corp de Iluminat Performant

Locuințele moderne cer decorațiuni pe măsură. Având în vedere că sistemele de iluminat cântăresc destul de mult în formarea esteticii locuinței, trebuie să fii foarte atent la tipurile de corpuri de iluminat pe care le selectezi, astfel încât să intre în armonie cu restul decorațiunilor.

Lustra led moderna

Faptul că lumina accentuează fiecare colț al locuinței nu este o coincidență. Alegerea unui model de lustra LED potrivit este un pas important înainte de a te decide ce fel de obiecte decorative vei achiziționa pentru a completa ansamblul vizual.

Există anumite tipuri de lustre LED care pot pune în evidență sau care pot ascunde anumite detalii. Important este să te gândești la o schemă în care să poziționezi lustrele LED astfel încât lumina să te avantajeze.

În general, o lustra LED moderna sau vintage are 3 functii principale: functia practică, functia estetică și functia economică. În acest articol, Electric.14 îți va prezenta, în detaliu, cele 3 functii și va vorbi despre modelele de lustre LED potrivite pentru un design modern.

Lustra LED modernă - funcția practică

Lustra led moderna

Vechile lustre bazate pe becuri fluorescente și incandescente nu sunt la fel de performante precum sunt cele pe bază de LED și tocmai de aceea, de-a lungul timpului, au fost înlocuite treptat. Acestea transformă majoritatea energiei în căldură și sunt predispuse la scurtcircuit mult mai ușor decât lustrele pe bază de LED.

LED-ul este un material eficient, care funcționează pe baza unui mini circuit transformând energia electrică în lumină, în proporție de 90%. Astfel, modelele de lustre LED rezistă mult mai mult decât becurile clasice și reprezintă o soluție practică și modernă pentru oamenii care vor performanță.

Gama de lustre LED vine și cu o funcție ecologică, un beneficiu extra, pentru că materialul din care este fabricat LED-ul este sustenabil. De asemenea, spre deosebire de becurile clasice, cele pe bază de LED nu conțin niciun gram de mercur - o substanță toxică și periculoasă.

Cum te ajută o lustra LED să economisești bani

Așa cum am menționat mai devreme, LED-ul reprezintă un material avantajos pentru oameni, iar modul de său de funcționare atrage de la sine și avantaje economice. Pentru a putea emite lumina, o lustra LED nu are nevoie de consum sporit de energie electrică. Acest lucru înseamnă că vei plăti mai puțin la factura de energie electrică și vei avea performanțe mari.

De exemplu, dacă înlocuiești un bec clasic de 60W cu unul pe bază de LED de 9W vei avea lumina la fel de puternică, cu un consum mult mai redus.

De asemenea, datorită faptului că o lustra LED poate opera până la 15,000 de ore, fără să se scurtcircuiteze, înseamnă că nu va trebui să achiziționezi constant LED-uri de rezervă.

Lustra LED - oportunități estetice diverse

Dacă te-ai gândit la o estetică contemporană și dacă ai nevoie de obiecte care să iasă din tiparul clasic, poți opta și pentru o lustra LED moderna, deoarece se poate integra cu ușurință în ansamblul vizual, iar intensitatea luminii emise va accentua atmosfera încăperii.

Gama de lustre LED este potrivită pentru diverse încăperi, dar și pentru diverse stiluri de amenajare moderne. Indiferent dacă ai gândit o schemă cromatică sau dacă ai nevoie de un sistem de iluminat care să pună în evidență aparatele sau electrocasnicele din încăpere, poți opta fără probleme pentru o lustra LED moderna.

Poți să optezi pentru lustre LED în forme clasice, cum ar fi un model din lemn cu funie sau un candelabru în formă de hexagon pentru bucătărie sau living, iar pentru dormitor poți opta pentru ceva mai simplu sau ceva care iese din tipar, cum ar fi un model de lustra LED în formă de pendul din lemn sau din metal.

Tipuri de lumina și influențele lor asupra design-ului încăperii

Există trei tipuri de lumini în funcție de intensitate și nuanțe. Lumina caldă este cea în nuanțe oranj-roșiatice și are un efect de relaxare, cu alte cuvinte este potrivită pentru dormitor și pentru spațiul în care te poți odihni. Aceasta se potrivește foarte bine cu mobilierul închis la culoare, fiind o lumină foarte intensă.

Lumina rece, pe de altă parte, este cea asemănătoare cu lumina naturală, în nuanță alba sau chiar albastra în anumite cazuri. Aceasta este mai puțin intensă, deci mai puțin obositoare pentru ochi, ceea ce o face potrivită pentru spațiile de lucru, cum ar fi biroul sau bucătăria. Lumina rece, mai ales cea alba se potrivește cu piesele de mobilier deschise la culoare.

Lustrele LED moderne au posibilitatea de a emite și lumina intermediară sau de a schimba intensitatea luminii, în funcție de preferință.

Electric14.ro - magazinul tău premium de lustre LED moderne

Ești în căutarea unei lustre LED moderne? Accesează site-ul Electric14.ro și verifică catalogul plin de modele de lustre LED, dar și de alte produse de calitate și oferte de nerefuzat. Foarte multe din modelele afișate pe site se potrivesc în orice design modern și îndeplinesc cele 3 functii menționate mai sus.

Tot pe site-ul Electric14.ro ai afișate informații despre fiecare lustra LED - de la detalii despre capacitatea de consum, până la materialele din care sunt fabricate, costurile de expediere și beneficiile aferente. Prețurile pentru gama de lustre LED de pe Electric14.ro sunt variate, dar accesibile oricărui buzunar.