Blog Mobila Sfaturi amenajare vilă clasică cu mobilă albă din lemn

Sfaturi amenajare vilă clasică cu mobilă albă din lemn

Dacă v-ați dorit dintotdeauna să vă decorați casa în alb, dar aveți în continuare anumite temeri legate de această decizie îndrăzneață, este suficient să țineți cont de câteva sfaturi de amenajare a unei vile clasice cu mobilă albă din lemn și idei de design:

Mobilă albă din lemn pentru amenajarea unei vile clasice?

Poate suna ca o adevărată provocare! Rezultatul final? Eleganţă desăvârșită și un farmec greu de egalat! Avantajele mobilei de culoare albă, într-o vilă clasică, nu sunt puține: - este deosebit de frumoasă și elegantă; - nu se demodează; - se integrează cu ușurință în orice stil de design interior; - permite combinații cromatice cu orice elemente de design din casă; - mărește vizual încăperea, dar este foarte potrivită și în locuințele mai spațioase; - se remarcă printr-un design luxuriant.

Amenajare sufragerie cu mobilă albă din lemn

Sufrageria, cea mai importantă încăpere din casă, este locul de relaxare unde predomină buna-dispoziție. Mobilierul din lemn de culoare albă va lumina întreaga încăpere și crea senzația de spațiu. Dacă aveți o sufragerie open space, puteți alege un colțar în formă de L care va delimita vizual living-ul de bucătărie sau zona de dining.

O canapea extensibilă este și ea o alegere perfectă, mai ales dacă aveți musafiri. Mobila living din Italia precum canapelele, dulapurile și vitrinele albe pot face un contrast cromatic de efect dacă, spre exemplu, pereții sunt vopsiți în culori mai închise, iar pardoseala este și ea din lemn închis la culoare.

Puteți opta și pentru o măsuță de cafea albă, practică și totodată, cu rol estetic, pe care o puteți folosi pe post de mini birou. Obiectele decorative, corpurile de iluminat și covorul ar trebui alese într-o nuanță închisă, pentru crearea unui contrast cât mai plăcut cu albul mobilierului. Într-o vilă clasică cu mobilă albă din lemn, un lampadar într-o nuanță puternică este o bună opțiune de luat în calcul.

Modele mobila alba sufragerie

Poze mobila alba zona dining

Mobilă albă din lemn în zona de dining

Știm, să amenajati două încăperi în una nu este un lucru foarte ușor. Living-ul și dining-ul trebuie să aibă în comun uniformitatea stilului. Totodată, cele două zone trebuie să fie delimitate, pentru o estetică organizată și plăcută.

Desigur, masa reprezintă elementul central pentru orice zona de dining. Aceasta poate fi micuță sau mare, iar spațiul din jurul ei trebuie să fie generos, deoarece aici veţi așeza scaunele. Așezați masa albă din lemn lângă o sursă de lumină artificială, cum ar fi un candelabru sau o lustră elegantă, într-o nuanță mai puternică, care să completeze armonios tot decorul.

Totodată, între design-ul mesei și al scaunelor din living și dining trebuie să existe o armonie, pentru că nu putem opta pentru o masă albă din lemn, iar în jurul ei să punem scaune de plastic, de exemplu. Comoda de dining sau vitrina (soldat, coloană sau suspendată) în care țineți vesela și tacamurile este la fel de practică în această zonă, scutindu-vă de drumurile interminabile la bucătărie de fiecare dată când trebuie să puneți masa.

Mobila albă in dormitor

Mobilierul alb din lemn pentru dormitor conferă încăperii o senzație de calm și de curat, benefică pentru odihnă și somn. În ceea ce privește amenajarea unei vile clasice cu elemente de mobilier alb, nu există limite.

Puteți alege un cadru de pat alb, dulap, șifonier dressing, noptiere cu inserţii argintii sau aurii, sculptate, și comodă în același ton, desigur, totul balansat cu o nuanță diferită a pereților ori cu obiecte decorative precum covor, draperie, cuvertură și nu numai – în nuanțe diferite. Albastrul și lavanda, spre exemplu, sunt nuanțe foarte potrivite pentru un dormitor cu mobilă albă din lemn. Mai multe idei si sfaturi despre mobila alba pentru dormitor puteti gasi pe pagina Mobila Italia Nobili Design

Amenajare clasică cu mobilă din lemn pentru dressing

Dressing-ul, locul în care ne ținem hainele și încălțămintea, este o încăpere separată, iar funcția sa practică depinde foarte mult de mobilierul existent. Indiferent că este cu uși glisante sau fără, dulapul sau șifonierul pentru dressing este cel mai important element.

Pe lângă cel principal, mare, puteți achiziționa un dulap înalt, cu rafturi, sau chiar unul cu uși rotative pentru încălțăminte. În decorul acestei camere se potrivesc foarte bine o măsuță și scaune pentru make-up, în aceeași nuanță de alb, care vor conferi locului o notă sofisticată. Oglinzile nu trebuie nici ele să lipsească, făcând încăperea mai generoasă din punct de vedere vizual.

Pentru o atmosferă și mai primitoare, în dressing-ul alb mai puteți aduce un covor cu un tipar simplu sau mai complex, fotolii sau scaune comode, o bancă tapițată, iar dacă spațiul vă permite – o canapea albă. Pentru personalizarea și înfrumusețarea acestei zone, mai puteți contribui cu tablouri și poze speciale, chiar și câteva ghivece sau vaze cu flori.

Mobilă albă în hol

Mobila albă din lemn arată foarte bine într-o vilă clasică, cu holuri sau coridoare. Holul este o zonă de tranziție, astfel că o mobilă foarte simplă și practică este necesară pentru funcționalitatea ei. Dulapul, cuierul, etajera îngustă, consola sau pantofarul sunt piese de mobilier care îmbină aspectul practic și pe cel estetic.

Fie că sunt dulapuri cu rafturi sau cu bară pentru umerașe, ele ne pun la dispoziție un spațiu generos pentru depozitare, inclusiv a genților, umbrelelor, hainelor, pălăriilor sau eșarfelor. O piesă de mobilier clasic din lemn alb cu oglindă incorporată face casa mai elegantă încă de la intrare și vă ajută să vă examinați întreaga ținută înainte de a ieși pe ușă.

Un cuier suspendat este ideal mai ales într-un hol închis, iar consola albă îngustă, așezată lângă perete, reprezintă elementul perfect de suport pentru diferite lucruri pe care nu le-ați dori uitate acasă. O banchetă pe care vă puteți așeza confortabil atunci când vă încălțați sau descălțați, cu perne decorative, îmbină utilul cu plăcutul, iar un fotoliu amplasat într-un hol cu dimensiuni generoase va arăta grozav în decorul alb.

Amenajarea bucătăriei cu mobilier alb

Ca și în cazul celorlalte camere, și în bucătăria amenajată cu mobilă albă din lemn trebuie folosite elemente în nuanțe mai puternice, care pot contrasta cu albul mobilierului, aici fiind incluse chiar și faianță sau pardoseala.

Folosim, aşadar, nuanțe optimiste și calde. Galbenul, portocaliul, bejul, verdele olive și nuanțele ce amintesc de culoarea lemnului sunt potrivite pentru o bucătărie în alb. Alegeți corpuri de mobilier simple, suspendate, precum și o masă rotundă în centrul bucătăriei.

Unei bucătării cu mobilă albă din lemn de-a lungul peretelui principal i se potrivesc foarte bine detaliile din lemn sau marmură, iar între mobila suspendată și blat puteți opta pentru panouri decorative multiscop, care dau un aspect cu totul nou pieselor de mobilier, cât și pereților.

Într-o bucătărie în care predomină albul puteți folosi până la 3-4 nuanțe de alb: alb-capucino, alb-ivoire, alb-gri și alb-crem. Ele vor oferi încăperii și mai mult volum, fiind foarte plăcute vizual.

Descopera idei de amenajari pe Mobila Italia Nobili Design