Articole Articole Design Trenduri de Design Interior în 2023 - Minimalismul

Trenduri de Design Interior în 2023 - Minimalismul

Design-ul interior este peste tot în jurul nostru. Ca un fenomen omniprezent pe care un ochi care are gust l-ar simți imediat. Designerii de interior sunt adevărați critici pentru fiecare spațiu în care își petrec timpul, dar și o persoană obișnuită își poate seta oarecum standardele propriei locuințe, încercând să o decoreze așa cum poate mai bine. Dacă ești pe punctul de a începe să îți decorezi propria locuință, avem câteva recomandări care te vor ajuta extrem de mult, chiar și dacă locuința ta nu este foarte spațioasă.

Trenduri de design interior in 2023 minimalismul

Stilul minimalist se întoarce

Trendul minimalist nu a fost foarte mediatizat și promovat în ultimii ani, dar cumva, nu a dispărut niciodată. Minimalismul este prezent în fiecare dintre noi, în fiecare moment, poate în cea mai mare măsură comparativ cu restul stilurilor de design interior. Stilul minimalist este foarte ușor de înțeles pentru că funcționează după un principiu simplu și cunoscut. Cu cât ești mulțumit cu mai puțin și ești mai confortabil, mai eficient sau mai consideri că îți faci treaba mai bine folosind minimul necesar, atunci ești o persoană minimalistă. 

De exemplu, unii oameni ar putea instala în locuința lor și un sistem de încălzire printr-o centrală Motan 24 kW, și un ansamblu de panouri solare care să suplimenteze cererea de energie electrică, dar și un sistem de încălzire în pardoseală. Toate acestea ar fi prea mult pentru un minimalist care și-ar da seama că nu este nevoie de un număr atât de mare de soluții de încălzire, deoarece una singură poate satisface nevoia de agent termic.

Cum să introduci minimalismul în casa ta

Pentru a adopta cu pași mici stilul minimalist, vei avea nevoie să iei decizii cu privire la ce mobilier îți place și să încerci să găsești cât mai multă funcționalitate în obiectele pe care le păstrezi sau cumperi de acum înainte. Poți începe prin a cumpăra o centrală termică Ariston Genus One 24 kW care va satisface și nevoile de încălzire și de apă menajeră și nu va ocupa nici foarte mult spațiu în locuință. În ceea ce privește mobilierul, acesta trebuie să fie cât mai simplu, compact, dar să te ajute și să te organizezi mult mai bine.

Fii mai econom, sustenabil și folosește materiale prietenoase cu mediul

Această latură a minimalismului este destul de dificil de acceptat având în vedere că suntem mereu în căutare de cât mai multe soluții pentru a ține pasul cu moda, de a ne simți moderni și de avea cât mai mult acces la trenduri. Materialele sustenabile necesită mai multă atenție și mai multe sacrificii. Vedem din ce în ce mai multe obiecte și lucruri sau chiar obiecte vestimentare confecționate din materiale reciclate și care devin la rândul lor reciclabile. Carton, materiale vegetale, reciclate și substanțe care nu dăunează mediului înconjurător sunt doar câteva exemple.

Tu te potrivești stilului minimalist? Crezi că ar putea fi un model pe care să îți faci viața să funcționeze în viitor?