Blog Design interior Descopera 5 cele mai populare stiluri de design interior

Descopera 5 cele mai populare stiluri de design interior

Designul de interior cuprinde o gamă extrem de variată de trend-uri, unele complet distincte și altele cu diferențe extrem de subtile. Cu toate acestea, fiecare stil este caracterizat te propria sa armonie și unicitate ce se transpun într-un spațiu autentic, călduros și plin de personalitate. O cunoaștere detaliată a diferitelor stiluri de design interior te poate ajuta să iei o decizie mult mai ușoară pentru propria ta casă, asigurându-te astfel că vei alege stilul potrivit dorințelor tale, ce te va ajuta să conferi întregii locuințe armonie vizuală, personalitate și confort.

Designul interior modern

Arhitectura și designul modern de interior este un termen general ce înglobează stilurile de design unite de o intenție comună, cea de a pune în valoare materialele utilizate, spațiul, noile tehnologii, oferind locuinței un aspect autentic, practic și eficient, dar în același timp, cald și primitor. Astfel, interioarele moderniste reprezintă adesea o suprapunere a elementelor de design rafinat cu aspectele practice, prin crearea de compoziții delicate cu linii și geometrii clar articulate. În ceea ce privește proiectarea unui astfel de interior, aceasta mizează pe elementul practic, accentul fiind pus pe simplitatea vizuală și funcțională.

Stilul minimalist de design interior

Minimalismul ne oferă o estetică care se bazează pe eficiența designului, încorporând doar elementele absolut esențiale conviețuirii. Lipsite de accesorii decorative sau articole ce prezintă doar funcții estetice, interioarele minimaliste sunt simplificate pentru a maximiza impactul vizual îndrăzneț și pentru a oferi mai mult spațiu. Elementele și motivele decorative lipsesc cu desăvârșire fiind prezente doar mici elemente decorative extrem de subtile. Culorile sunt explorate în tonuri silențioase, ce nu centrează atenția vizuală asupra unui anumit element, însă sunt utilizate și contraste de culoare.

Influența contemporană în designul interior

Stilul contemporan, prin însăși definiția sa, este actual și în continuă evoluție, reprezentând toate tendințele actuale în materie de design interior case. Ca atare, este dificil să caracterizăm acest stil ca un set de idei, intenții sau trăsături clare; cu toate acestea, ca stil de design interior, minimalismul se îndepărtează de estetică modernistă printr-o abordare mai echilibrată și simetrică a designului interior. Totuși, interioarele contemporane se inspiră în mare măsură din stilul modern de design. Cu toate acestea, elementele, culorile și liniile din stilul modernist sunt așezate în compoziții mai blânde, care creează o perspectivă de spațiu amplificată, dar acoperă și aspectul funcțional.

Clasicul - stilul de design interior care nu se demodează

Putem spune că stilul clasic de design interior se îndreaptă spre trecut pentru a crea idei pentru viitor. Un stil clasic poate aborda fidel o anumită perioadă tradițională de design sau poate inova prin readaptarea sugestiilor clasice, aducând elemente, motive și proporții testate în timp pentru a se potrivi unui stil de viață modern.Interioarele în stil clasic sunt deosebite prin siluetele lor; piese de mobilier elaborate, mese cu picioare  masive și alte modele de mobilier italian și design sunt specifice acestui tip de amenajare. Mobilierul din lemn închis la culoare și lăcuit delicat, precum și decorurile arhitecturale abundă în acest stil interior.

Un design cu personalitate: stilul rustic

Cu simplitatea sa clasică și senzația caldă de casă, stilul rustic iese în evidență printre cele mai populare stiluri de interior care vor fi mereu în trend. Are farmecul un irezistibil al unei case de tradiționale, dar care înglobează și elemente contemporane de design. Paletele de culori în stil rustic pot varia de la nuanțe mai închise de maro la tonuri de culori neutre. Decorul prezintă o mulțime de articole lucrate manual, din lemn, piele și fibre naturale. Obiectele de mobilier au o structură robustă și un design clasic fiind realizate în mare parte din lemn masiv, de obicei, de culoare închisă, asortat cu tapițerie din piele naturală și țesături clasice.