Blog Design interior Stilul modern în designul interior

Stilul modern în designul interior

Atunci când îți dorești o reamenajare totală a întregii locuințe, vei descoperi o mulțime de stiluri de design. Pe unele le vei considera potrive, altele vor fi prea excentrice pentru gusturile tale și sigur vei găsi și câteva exemple de ”așa nu”. Pentru a-ți face alegerea mai ușoară și a opta pentru stilul de design interior perfect pentru tine, specialiștii Nobili Interior Design au decis să îți explice în detaliu caracteristicile principale și definitorii ale stilului modern de design interior.

Designul interior modern presupune un stil simplu și practic de amenajare

Principalele caracteristici ale stilului de design interior modern sunt dictate de simplitate, fiabilitate și o notă distinctă de minimalism. O locuință în acest stil va fi practică, elegantă, fără elemente de decor masive și detaliate, ca în cazul stilului clasic sau baroc. Întregul design interior al casei se va baza pe linii geometrice cursive, o combinație armonioasă de culori și forme echilibrate din punct de vedere vizual. Cu toate acestea, stilul modern oferă o optimizare practică a spațiului dintr-o locuință, dar și un caracter extrem de elegant și rafinat ce oferă o atmosferă distinctă întregii case.

Ce culori predomină în stilul modern de design interior case?

Paleta cromatică pentru designul modern, îți permite să alegi dintr-o gamă variată de nuanțe. În principal, cele mai îndrăgite culori pentru designul interior sunt reprezentate de tonurile neutre, pudrate, indiferent de nuanțe. O amenajare în nuanțe complementare neutre va crea un spațiu cald, primitor și deschis, dar cu accente moderne și elegante. Desigur, poți opta și pentru crearea unui contrast de efect, însă trebuie să acorzi o atenție deosebită nuanțelor de culoare pe care dorești să le combini. Nuanțele contrastante recomandate de designerii specialiști de interior pentru un aspect modern al locuinței sunt reprezentate de albastru, lemn, gri, negru sau chiar verde. Acestea sunt complementare cu majoritatea nuanțelor neutre, așa cu nu vei da greș dacă vei alege o astfel de combinație.

Mobila modernă pentru designul de interior

În ceea ce privește mobilarea locuinței, poți exclude din ecuație mobilierul masiv, greoi și cu accesorii decorative excesive. Mobila modernă trebuie să fie practică, fiabilă, realizată într-o manieră simplă, dar care să denote eleganță și bun gust. Mobilierul trebuie amenajat strategic, pentru a oferi deschidere și armonie, fără a urma însă realizarea unei simetrii distincte. Va trebui să alegi piese de mobilier care să îndeplinească funcții practice și să aducă un plus de confort și posibilități multiple de amenajare. Un alt lucru pe care a trebui să îl iei în considerare este reprezentat de calitate. Un mobilier plăcut estetic și practic, dar care se va degrada în 2-3 ani, nu reprezintă o opțiune fiabilă. Pentru a fi sigur că designul tău modern este realizat cu cele mai bune piese de mobilier, noi îți recomandăm mobila italiană. E durabilă, elegantă, practică și extrem de ușor de integrat într-un stil modern.

Ce pardoseală e potrivită pentru un design interior modern?

Cea mai potrivită alegere este reprezentată de materialele naturale. Parchetul din lemn natural triplustratificat este o variantă care te poate mulțumi pe deplin. Aceasta va oferi o eleganță aparte decorului, este extrem de practic și ușor de întreținut și, în plus, îl poți personaliza în orice nuanță, astfel încât să se integreze natural în ambianța întregii locuințe. Fiind triplustratificat va menține o izolare sporită a pardoselii, oferindu-ți clipe călduroase iarna, și un aer răcoros, vara.

Dacă îți dorești să afli cât mai multe informații care să te ajute să obții un design modern și echilibrat al locuinței tale, poți accesa secțiunea Blog - Design interior. Vei găsi o mulțime de informații prețioase care îți vor fi foarte utile. Dacă știi exact ce îți dorești, specialiștii Nobili Interior Design sunt nerăbdători să concretizeze fiecare dorință a ta într-un design interior de excepție.